Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pätičku

Šport

OŠK Láb – obecný športový klub Láb

Najpopulárnejší šport v obci – futbal, sa hrával v strede dediny neorganizovane. V roku 1926 bol založený prvý futbalový klub a v roku 1929 vstúpil do zväzu ako ŠK LÁB.

(Viac na tému OŠK Láb – obecný športový klub Láb »)

Šachový klub

V januári roku 2000 sa zopár šachových nadšencov spojilo a začalo sa pravidelne stretávať. V lete  sa zaregistrovali na slovenskom šachovom zväze a od jesene  začali hrať v Malokarpatskej divízii šachovej ligy.

(Ako sa darí šachovému klubu zistíte po kliknutí »)

Klub kondičnej kulturistiky

Činnosť klubu sa začala v pivničných priestoroch rod. domu. V roku 1994 im bola pridelená jedna miestnosť v priestoroch starej školy.

V súčasnosti má organizácia uzavretý počet členov, ktorí sa riadia stanovami a vnútorným poriadkom klubu. Majetkom klubu je zakúpený alebo svojpomocne vyrobený inventár. Na všetkých členov sa vzťahuje zaplatenie členského poplatku.

Move & Think

Hýb sa a mysli je občianske združenie na podporu zdravého životného štýlu prostredníctvom noviniek zo sveta správneho pohybu, cvičenia i podujatí venovaných výžive – kurzy, workshopy o zdravom pohybe a výžive pre verejnosť. Špecializuje sa na pohybové krúžky pre deti vo veku 1-14 rokov, avšak medzi aktivity združenia patria i cvičenia pre dospelých (dynamické aj body & mind cvičenia).

Organizované cvičenia prebiehajú v skupinách, a tiež individuálne.
Move and Think

footgolf-lab

Footgolf

je kombi­nácia futbalu a golfu, v ktorej sa ko­paním do futbalovej lopty podľa pravidiel golfu snažia footgolfisti dostať loptu na čo najmenej kopov do jamiek. Hráči footgolfu využívajú golfové pravidlá, hrá sa na golfových/foot­golfových ihriskách s osemnástimi, alebo deviatimi jamkami. Slovensko patrí od roku 2016 vo footgolfe me­dzi svetovú špičku a pravidelne sa umiestňuje v TOP 5 na svete. Láb v tomto novom krásnom športe v súčasnosti úspeš­ne reprezentujú štyria zástup­covia: Lucia a Natália Čermákové, Martin Galajda a Igor Gabriš.

Viac sa o footgolfe a reprezentantoch obce môžete dočítať v Lábskych novinách 2/2020.

 

multifunkcne-ihrisko-lab

Multifunkčné ihrisko

Máte tím, či parťákov, s ktorými si radi zahráte futbal, tenis, basketbal?

V júli 2010 BSK schválil dotáciu na výstavbu multifunkčného ihriska pre obce Pomoravia vo výške 3000 eur.
Ihrisko existuje a na ňom si môžu obyvatelia Lábu a okolitých obcí zahrať futbal, tenis, basketbal a iné športy.

petang-ihrisko-lab

Petangové ihrisko

Petang (aj petank alebo pétanque) je francúzska spoločenská hra s kovovými guľami pre dve 1-3 členné družstvá snažiace sa umiestniť gule čo najbližšie k cieľu. Ten tvorí menšia drevená gulička, tzv. prasiatko. Vymyslel ju Jules Hugues pripútaný na vozík v roku 1907 v Marseille. Hru môže hrať prakticky každý – ženy s mužmi, starci s deťmi, aj telesne postihnutí.

Vyskúšajte si hru petang na ihrisku v Lábe.
V lete 2021 sme otvorili dve hracie plochy v areáli futbalového ihriska.

workout-ihrisko-lab

Workoutové ihrisko

Workout je príležitosť pre ľudí, ktorí neradi chodia do posilňovne, chcú niečo spraviť pre svoju kondíciu a dávajú prednosť pobytu na čerstvom vzduchu. Je to moderné cvičenie so svojou vlastnou váhou na konštrukciách, ktoré umožňujú precvičiť rôzne svalové partie tela.

Koncom leta 2021 sa podarilo obci Láb vytvoriť workoutové ihrisko na moderné cvičenie.
Nachádza sa za multifunkčným ihriskom.